Üdvözlünk a Tesla Club Magyarország Fórumán
Csatlakozz a Tesla Club Magyarország fórumához és tudj meg mindent a Tesláról. Kérdezz tulajdonosoktól vagy oszd meg a tapasztalataidat!
Regisztrálj most!
Sandy Munro szerint a Teslának nem lenne szabad 25 000 dolláros autót építenie
 • 27
 • 0
Rengeteg olyan zárt körű esemény létezik, melynek nyilvánosnak kellene lennie. Ezek közé tartozik a Bernstein Research legutóbbi online előadása, ahol Sandy Munro volt a meghívott vendég. Azon túl, hogy szerinte a Tesla tíz évvel előzi a vetélytársait, szót ejtett arról is, hogy miért nem lenne jó a Teslának piacra dobnia egy 25 000 dolláros (8 millió forint) autót. Egy ilyen jármű több veszélynek tenné ki az autógyártót, mint amennyi előnye származna belőle.

Az előadás The Korea Times által kiadott átirata alapján Munro úgy véli, hogy egy megfizethető elektromos autó piacra dobását a Tesla részvényesei bánnák, úgy a piaci helyzet, mint a profit tekintetében.

A mérnök szerint egy átlagos Tesla vásárló mindent meg szeretne kapni, amit a gyártó nyújtani tud. Ezt támasztja alá, hogy a Model 3 Standard Range változatából olyan kevés fogyott, hogy a Model Y már nem is kérhető ilyen felszereltséggel.

Amit Munro nem említett, az az, hogy a Porsche is hasonló helyzetben van...
Rekord mennyiségű Tesla fogyott a harmadik negyedévben
 • 46
 • 0
Pont ma délelőtt postoltuk, hogy az előrejelzések szerint rekordmennyiségű eladást tudhat maga mögött a Tesla a harmadik negyedévben. Nos, nem kellett sokat várni, ugyanis az amerikai tőzsdenyitás előtt a Tesla közzé tette a várva várt számokat.

Koronavírus ide, gyárbezárások oda a Tesla rekordot döntött! 25%-al sikerült megdöntenie az eddigi rekordját a kaliforniai e-autó gyártónak. Az elmúlt három hónap alatt összesen 15.200 darab Model S és X, míg 124.100 darab Model 3 és Y talált gazdára. Ezzel pedig 139.300 darab Tesla modellt szállítottak ki az újdonsült tulajdonosoknak.

A gyártási darabszámok pedig még ennél is jobb eredményeket értek el a harmadik negyedévben. Összesen 145.036 darab modellt gyártottak, ebből 16.992 darab volt a Model S és X, míg 128.044 darab Model 3 és Y...
A Tesla már használja a 4680-as cellákat néhány prototípusában
 • 57
 • 0
Sok kritika érte a Tesla sokak által már nagyon várt akkumulátor napját. Az egyik az volt, hogy kevés konkrétumot tudtunk meg a bejelentett 4680-as akkumulátorcelláról. Például az sem tudtuk meg, hogy az új cella a kísérleti fázisban van-e még, vagy már van belőle működő járművekben is. Elon Musk azonban most egy Twitter posztban megerősítette, hogy már vannak prototípusaik.

Figyelembe véve az eseményen bemutatottakat, okunk van feltételezni, hogy a Semi és a Cybertruck prototípusainál már használják az új akkumulátor cellákat. Azért ezeknél a járműveknél mert ezek a hatalmas akkumulátorcsomag miatt különösen súlyérzékenyek.

Musk a tweetjében azt írja, hogy a 4680-as cellákat már hónapok óta használják prototípusokban, ami azt mutatja, hogy ez több mint egy vízió vagy egy termékminta. A prototípusokban valószínűleg azt vizsgálják mennyire hatékonyak is a cellák és hogy mennyire megbízhatóak.


Ha valóban használják ezeket a cellákat a...
Tesla Model 3 és Dodge Charger rendőrautók 1 éves költségei
 • 67
 • 0
Sokszor hangsúlyozzuk, hogy az elektromos meghajtás egyre inkább népszerűbb olyan területeken is, ahol korábban nem igazán gondoltuk volna. Az egyik ilyen kategória a rendfenntartó szervek, azon belül is a rendőrautók világa, ahol igazán a városi körülmények miatt tud elemében lenni egy tisztán elektromos rendőrautó. Több példát is mutattunk már az évek alatt ilyen átalakításokra, vegyük csak alapul Európát, vagy éppen az Egyesült Államokat. Utóbbi területén jellemzőbb igazán, hogy nagyobb számban jelennek meg ilyen járőrautók.

A fenntartási költség egy autó egyik legfontosabb ismérve és az elektromos autók ebben igazán erőset tudnak villantani, hiszen viszonylag egyszerű technikájuk révén mentesek az olyan pénznyelőktől, mint a kuplung, a váltó, vagy éppen a kettős-tömegű lendkerék. Az üzemeltetés szintén fontos, hiszen jelenleg az elektromos áram világszerte jóval olcsóbb, mint a benzin, vagy a gázolaj. Ezen kijelentések fényében érdemes megnézni, hogyan alakulnak a költségek az...
A MIC Model 3 már kobalt-mentes akkumulátorral jön?
 • 46
 • 0
Egy igazán érdekes információt írt meg a Reuters szeptember 30-n, belsős forrásokra hivatkozva az olvasható a cikkben, hogy a MIC (made in Chnia) Model 3-ak egy olyan értékesítési hulláma indult meg, aminek kapcsán a gyártó már az új, kobalt-mentes akkucellával szállítja az újonnan összeszerelt autóit. Egészen pontosan a kobalt-mentes LFP (lithium iron phosphate – lítium vas foszfát) celláról van szó. Mindez azért lenne egy kiváló hír, hiszen ez már egy olyan akkumulátor lenne, ami híján van az egyik legvitatottabb akkumulátor alapanyagnak, ami a Kobalt. Az ásvány nevéhez sok rossz hír társul, mint például a rabszolga- és gyermekmunkával történő bányászás, embertelen körülmények között. De a rossz hírén túl az ára is azon tényezők közé sorolják a kobaltot, amiért...
Pletykafészek: Beszáll a Tesla az LG Chembe
 • 62
 • 0
Egy igazán furcsa, exkluzív értesülést hozott le nemrég a The Korea Times. Az ottani bankszektorban dolgozó belsős informátor szerint a Tesla tárgyalásokat kezdeményezett az LG Energy Solution divízióval, ami jelenleg még az LG Chem része, de hamarosan megkezdődhet a kettéválás. Előbbi, tehát az LG Energy Solution része lenne kizárólag az elektromos autókban is használt akkucellák gyártása.

„A Tesla arra törekszik, hogy részesedést szerezzen az LG Energy Solution-ben, ami hamarosan leválik az LG Chemről, biztosítandó a stabil akkumulátorellátást”

A cikk szerint még korai bármiről is komolyabban elmélkedni, de a mostani értesülések szerint a Tesla az újonnan megalakuló LG Energy Solution akár 10 százalékát is megvenné. A hír forrása elmondta, hogy hivatalosan még nem közölhető a hír a médiával.

„Még korai megmondani, hogy a Teslának van-e tényleges terve arra, hogy részesedést szerezzen az LG...

További 130 Tesla Semit rendelt a Walmart

 • 63
 • 0
Régen hallottunk már a Tesla Semi kamion gyakorlati alkalmazásáról, legutóbb is Bill Gates csak elméletben fejtegette, hogy az akkumulátor-alapú elektromos teherszállítás nem lesz életképes, amire Musk szintén reagált. Viszont azóta megvolt a Tesla Battery Day, ahol bejelentésre került az új, 4680-as Tesla-cella, aminek segítségével akár 16 százalékos hatótáv növekedés is elérhető, nagyjából 14 százalékkal olcsóbban előállítva. Az energiatároló képesség ötszörös lett! Sajnos csak 2022 után kerül tömegesen gyártásba.

Az új cellában rejlő lehetőségekre fel is kapta a fejét Észak-Amerika egyik legnagyobb kereskedelmi hálózata, a Walmart és rögtön be is rendelt 130 darab Semi kamiont! Ráadásul nem ez az...