Üdvözlünk a Tesla Club Magyarország Fórumán
Csatlakozz a Tesla Club Magyarország fórumához és tudj meg mindent a Tesláról. Kérdezz tulajdonosoktól vagy oszd meg a tapasztalataidat!
Regisztrálj most!

2019.40.50.1 - A Tesla komolyra sikeredett frissítése üzenetfelolvasással, új Autopilottal és sok egyébbel

 • 164
 • 0
Elon Musk (ismét) nem viccelt, amikor a Teslákra hamarosan megérkező „ünnepi” frissítést rebesgette december 20-i tweetjében, többek között a teljeskörű autonóm vezetés előzetesére utalva. A december 23-án kezdődött frissítési hullámban komoly változások érkeznek, így például új hangutasítások, új játékok, az Autopilot új előzetese és még néhány dolog.

Pont ez a „még néhány dolog” az, amit a Tesla tulajdonosok már régóta vártak.A 2019.40.50. kódjelű frissítés kísérő tájékoztatójában bejelentették a „telefonáláshoz kötődő fejlesztéseket”, amely többek között szöveges üzenetek felolvasását és hangutasítással történő küldését tartalmazza. Ez a funkció régóta hiányzott, különösen annak fényében, hogy mind az Apple Carplay, mind az Android Auto rendelkezik ilyen szolgáltatással, a Tesla fedélzeti rendszere – mivel mindkét keretrendszert nélkülözi – nem. A felhasználók részéről már 2018 óta erős...

A Tesla adatcsatorna és a “mélytanulás” szabadalma

 • 143
 • 0
A Tesla folyamatosan azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb csatarendbe állítson egy teljes autonóm vezetésre alkalmas autót, a gyár ehhez szabadalmaztatott egy adatcsatorna és egy mélytanulást segítő szoftvert.

A program a gyár legújabb szabadalmi kérelmében jelent meg, hivatalosan: „Data Pipeline and Deep Learning System for Autonomous Driving”
A Tesla adatgyűjtése kimagasló az iparágon belül, több százezer autójuk közlekedik szerte a világban, amik szép számmal fel vannak szerelve szenzorokkal és kamerákkal.A kérelemben a Tesla így érvel:

„Az autonóm közlekedéshez használt mély tanulási módszer az érzékelők által rögzített adatokra támaszkik. A hagyományos tanulási rendszernél az érzékelő adatait kompatibilis formátummá kell konvertálni a deep learning rendszernek. A szenzorformátum konvertálása tartalmazhat tömörítést is, ami csökkenti az eredeti adatok minőségét. Továbbá az...

Téli üzemeltetés - tanácsok

 • 172
 • 0
Pár észrevétel a téli üzemeltetés kapcsán!
Sajnos a nem megfelelő üzemeltetés problémát, illetve sérülést is okozhat a Teslákban!
 • Tükör: Legyen kinyitva! (Csukott állapotban a hó ráfagy a tükörállványra, és tükör nyitásnál roncsolja a mozgató mechanikát a jég)
 • Kilincs: Legyen jég és hó mentes. (Model S esetében ha fagyott réteg van a kilincsen, akkor nyitás előtt takarítsuk le, mert a kilincsben lévő fogaskerék eltörhet)
 • Csomagtérajtók: Legyen jég és hó mentes. ( Kinyitásnál becsúszik a hó és a jég a falcokhoz, így akár kábel szakadást és zsanér görbülést is okozhat visszacsukásnál)
 • Kédergumik: Szilikon spray (Ajtónyitásnál fagyos állapotban könnyen letéphetjük az ajtó körüli kédergumit. Ezért szilikon szprével ajánlott befújni azokat)
 • Indulás elött 30 perccel kapcsoljuk be a fűtést. ( Inkább olvassza le a szélvédőt, ablakot mint kaparjuk, mert könnyen megkarcolhatjuk az üveget. Illetve a keret nélküli ablakok sem ragadnak a...

Tesla Gigafactory 3: már most megvan a heti 1000 darab Model 3

 • 172
 • 0
Sokszor elcsodálkozhat a Tesla híreket kedvelő olvasó, hogy az amerikai vállalat mennyire gyorsan és megrendíthetetlenül hajtja végre a kitűzött céljait. Így van ez a legújabb Tesla gyár esetében is, ami Kínában létesült és a Gigafactory 3 néven fut.

Fut, méghozzá olyan kiválóan, hogy közel 1 év alatt a semmiből felépítették, beszerezték az összes engedélyt a működéshez és a héten már le is gördült az első olyan Model 3 a szalagról, ami az összes kínai kormányzati engedély megnyugtató fényében került összeszerelésre! Külön ünnepséget rendeztek az első kiszállítás tiszteletére Hétfőn, (2019.12.30.) a Gigafactory 3-ban. A gyár dolgozói mellet a helyi média képviselői jelentek meg a kézbesítési ceremónián.Ma pedig újabb jó hírek érkeztek a Gigafactory 3 háza tájáról, ugyanis a gyárban dolgozó felelős...

A Tesla több, mint a kétszeresét éri a tőzsdén a Fordnak

 • 160
 • 0
A Tesla részvényei szárnyalnak a napokban, melyek múlt héten elérték a 425 dolláros értéket. Mai napon pedig 430-on állnak, ami a kaliforniai e-autó gyártónak történelmi csúcs.

Ez pedig azt jelentheti, hogy a Tesla értéke, amelyet a részvények számának és értékének összeszorzásával kapunk meg, 75.56 milliárd dolláron áll, ami 44%-kal több, mint a General Motorsé, és több, mint kétszerese a Fordénak (december 25-i adatok alapján). Azonban a cég hiteleivel együtt már 85 milliárd dolláron állnak a Morgan Stanley becslései alapján.A Tesla részvényeinek értéke 75%-ot emelkedett az elmúlt három hónapban, azaz a befektetők szerint is komoly világpiaci szereplővé válhat a 2003-ban alapított vállalat. Kínai gyárukban már megindult a termelés és az első példányokat magyar idő szerint pont az éjjel adták át a leendő tulajdonosoknak.

Hiába a különbség a piaci értékben, a General Motors 2019. harmadik...

A Tesla átadta az első Kínában gyártott Model 3-akat

 • 170
 • 0
Kevesebb, mint egy évvel a Tesla shanghai gyárának alapkő-letétele után az első ott készült autók átadásra kerültek. Ez az esemény mérföldkő a cég számára mivel bebizonyosodott, hogy tudják tartani az Elon Musk által kitűzött ambiciózus terveket.

Külön ünnepséget rendeztek az első kiszállítás tiszteletére Hétfőn, (2019.12.30.) a Gigafactory 3-ban. A gyár dolgozói mellet a helyi média képviselői jelentek meg a kézbesítési ceremónián. Vicces adalék, hogy a több órás ünnepség az amerikaival ellentétben nem este kezdődött, hanem délelőtt 10-kor.


Egyelőre még csupán pár alkalmazottnak adták át az autóikat, de a raktáron és a parkolón jól latszik, hogy a gyár készen áll arra, hogy hamarosan tömegesen is megkezdődhessen a kiszállítás.

Lehetséges, hogy a cég a következő negyed évre vár, hogy megkezdje a nagy volumenű kiszállítást. Ez azonban azt jelentheti, hogy a cég a 2019-es negyedik negyedévre...
A Tesla átadta az első Kínában gyártott Model 3-akat.

Öt dolog, amit jövőre dob piacra a Tesla

 • 197
 • 0
Az idei remek év volt a Tesla számára, sikerült növelnie a termelését és pár új projekt is elstartolt. Azonban a 2020-as év talán még fontosabb lehet a cég számára, mivel számos új termék válik elérhetővé.

Öt dolog, amit várhatóan jövőre dobnak piacra:

Tesla Model Y - A Model Y lehet a Tesla leggyorsabban piacra kerülő autója. A bejelentésére 2019 márciusában került sor. Akkor azt ígérték, hogy nagy volumenben 2020 közepe táján tudják majd gyártani, ami azt jelentheti, hogy az első modellek kiszállítása már 2020 elején megkezdődhet. Tehát körülbelül a bejelentés után egy évvel megvásárolható lesz az autó, ami a Tesla történetében eddig egyedülálló.Sokan úgy gondolják, hogy ez nem más, mint egy kicsit megnövelt Model 3, azonban mások úgy vélekednek ez az az autó, amit tényleg rengeteg ember várt már. A kompakt SUV szegmens...
Öt dolog, amit jövőre dob piacra a Tesla.