Üdvözlünk a Tesla Club Magyarország Fórumán
Csatlakozz a Tesla Club Magyarország fórumához és tudj meg mindent a Tesláról. Kérdezz tulajdonosoktól vagy oszd meg a tapasztalataidat!
Regisztrálj most!
Elon Musk: két teljesen új, olcsó Tesla-modell érkezik
 • 57
 • 0
Eddig ismeretlen, vadonatúj tervezésű típusokat tervez gyártani a Tesla, jelentette be Elon Musk. A CEO azt is tisztázta, hogy az érkező elektromos autómodellek a berlini és a shanghaji Gigafactoryban készülnek majd. Rnnek elsődleges oka pedig az, hogy a kaliforniai márka olcsóbb autókat tervez piacra dobni, ehhez pedig ideális gazdasági környezetre és jelentős vásárlóerő van szükségük.

A Tesla rövid- és középtávú terméktervei egyébként a közelmúltig elég egyértelműek voltak, aztán jött a Battery Day. Eddig, ha az elkövetkező két évről esett szó, a Cybertruck, a Tesla Semi és a Roadster érkezéséről szóltak a hírek, nem nagyon merült fel újabb modell terve. Nyáron aztán fel-felröppentek pletykák, melyek szerint designer csapat állt össze Berlinben, egy új modell fejlesztéséhez, melyről többen azt is tudni vélték, hogy egy kisebb, ferdehátú és sokak számára megfizethető e-autó lesz.

Még az...
Ennyibe került a Tesla Model 3 fenntartása 160 ezer kilométeren
 • 54
 • 0
A Tesla Model 3-mak esetében még viszonylag kevés olyan példánnyal találkozhatunk, amelyek futásteljesítménye kiemelkedő. Míg a korábbi generációnál (Model S/Model X) már több olyan jármű is feltűnk, ami elképesztő mennyiségű kilométert tudhat maga mögött a Model 3 esetében még csak ezután várhatóak ezek a modellek. Most azonban itt van egy Tesla Model 3 mely az elsők között lépte át a 100 ezer mérföldes (~160 ezer km) határt.

Kazi Imam, az autó tulajdonosa számolt be a több mint 160 ezer kilométer alatt gyűjtött tapasztalatairól, amit mindössze 2 év alatt tett a 2018-as Model 3 Long Range Teslájával.

Imam arról számolt be, hogy milyen olcsó a Model 3 fenttartása. Ő ez alatt a 160,000 km alatt, amit egy átlagos sofőr körülbelül 6 év alatt tesz meg, összesen 4,730 dollárt (ez kb. 1,47 millió forint) költött az autóra, amiben már az elektromosság ára, tehát az üzemanyagköltség is benne van.

„Meglepődtem, hogy a karbantartási- és szervízköltség milyen alacsony. A beletöltött...
Csak 2022-ben indulhat az új 4680 Tesla-cella gyártása
 • 41
 • 0
2020 szeptember 22. egy igen fontos dátum lett az elektromos autózás és a Tesla életében, hiszen megrendezésre került végre a Tesla Battery Day, amitől mindenki forradalmi megoldásokat várt a lítium-ionos technológiával készülő akkucellák terén. A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, melyek az új méret bevezetéséről szóltak, ami végül a 4680-as nevezéktant kapta, tekintve, hogy 46 mm a henger átmérője és 80 mm a magassága.

Korábban mások is próbálkoztak hasonló méretekkel, ám a probléma mindig ugyanaz volt: a hőmérséklet megemelkedés a cellán belül, köszönhetően a belső ellenállásnak. Nos, a Tesla viszont azért Tesla, mert végül megoldotta ezt a problémát. A végeredmény pedig egy olyan cella lett, aminek segítségével akár 16 százalékos hatótáv növekedés is elérhető, nagyjából 14 százalékkal olcsóbban előállítva. Az energiatároló képesség ötszörös lett!

Korábban már volt egy ilyen „evolúciós...
Tesla Model S Plaid – 1100 lóerő és 836 kilométer egy töltéssel
 • 37
 • 0
Nagyon sok pletyka és hír érkezett az utóbbi időben a Tesla legerősebb fenevadjáról, a Model S Plaid-ről. Arról a Plaid verzióról melyről már azt hittük, hogy mindent tudunk. De, nem!

Elon Musk a Battery Day előadását a Plaid modellel zárta. A rövid bemutatóból kiderült, hogy a hárommotoros (egy az elsőn, kettő pedig a hátsó tengelyen) összekerékhajtással érkező csúcs Model S kevesebb, mint két másodperc alatt gyorsul 60 mph-ra (96 km/h). A negyedmérföldes sprintet kevesebb, mint 9 másodperc alatt tesz meg. A Model S Plaid végsebessége ugyan 320 km/h-ban limitálva van, de gondolom ez később feloldható lesz. A Plaid hatótávja pedig valami elképesztő, ugyanis a Tesla saját tesztje szerint egyetlen feltöltéssel akár 835 kilométert is meg lehet tenni. A Tesla weboldalán pedig már úgy hirdetik a Plaid modellt, mint a valaha volt leggyorsabb szériagyártásba került autó:

A jó hír, hogy már előrendelhető a...
Három éven belül megérkezik a 25 ezer dolláros városi Tesla
 • 41
 • 0
Magyar idő szerint Elon Musk és a Tesla tegnap este tartotta a Battery Day nevű rendezvényét, ahol több dolgot is elárultak. Azonban kezdjük az egyik legfontosabbal!

Augusztus közepén már beszámoltunk arról a remek hírről, hogy a Tesla egy olcsó, városi kisautót tervez a piacra dobni. Korábban Elon Musk már beszélt arról, hogy terveznének Kínában olyan modelleket melyeket nem csak a helyi piacon, hanem globálisan is értékesítenének. Júniusban pedig a nyilvánosság felé fordultak és terveket vártak egy esetleges új autóra. Ez volt az első konkrét jelzés arra, hogy a Tesla komolyan is gondolja azt, amiről Musk már januárban beszélt.

Augusztus közepén több álláshirdetést is közzé tettek Kínában, melyek arra engednek következtetni, hogy a cég Kínában is tervezne autókat és most egy nagyobb...
Elon Musk: Rekord negyedévet zárhat a Tesla
 • 44
 • 0
Rekord negyedévet zárhat a Tesla, legalább is egy kiszivárgott e-mail erről árulkodik, melyet maga Elon Musk küldött az alkalmazottainak. A negyedév végéhez közeledve a Tesla rohamosan elkezdte leszállítani a legyártott autókat, hogy minél jobb eredménnyel zárhassák le az elmúlt 3 hónapot.

A Tesla értékesítése más elven működik, mint a többi autógyártóké, a cég minden autót birtokol amíg azt le nem szállítják az ügyfeleknek. Tehát nincs meg az a kereskedői rendszer, amit a többi autógyártó esetében láthatunk. Ez pedig nagy hatással van az autógyártó pénzügyeire mivel nem tudja elszámolni a bevételt addig amíg a járműveket át nem veszik a tulajdonosok, a pénzt pedig már előre elköltik járművek gyártására.

Ennek eredményeképp a Tesla minden negyedév végén komolyan megnyomja a kiszállításokat, mivel csak így lehetnek eredményesek pénzügyileg is.

Az Elon Musk által kiküldött e-mailban azt írja, hogy „minden kézre szükség van a fedélzeten” mivel rekordszámú kiszállítást...
Nikola Tesla hazájában is nyit a Tesla
 • 73
 • 0
A szomszédunkban is megjelenik a Tesla. Hosszú évek várakozása után végre Nikola Tesla szülőhazájában, Horvátországban is képviselteti magát a róla elnevezett, mára már mindenki által ismert autómárka.

Nikola Tesla ugyan szerb nemzetiségű de Smilijanban született, ami akkor még a Habsburg Birodalomhoz tartozott azonban ez a város ma már Horvátország területén található.

A cég már évek óta tervezgeti, hogy megjelenik Horvátországban is, azonban ez eddig különböző okok miatt ez nem jött össze, egyre csak váratott mágára. Tavaly azonban Elon Musk már komolyan elhatározta, hogy szervízzel egybekötve nyitnak egy üzletet, hogy „Nikola Tesla büszke lehessen”.

Akkor így fogalmazott:

„Reméljük jövőre megnyitunk Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában és a legtöbb Kelet-Európai országban. Végre büszkévé tehetjük Nikola Teslát azzal, hogy az autóit a hazájában áruljuk.”

Bár annak ellenére, hogy hivatalosan nincs a Teslának kereskedése Horvátországban még is rengeteg Tesla tulajdonos...