A Tesla több, mint a kétszeresét éri a tőzsdén a Fordnak

  • 286
  • 0
A Tesla részvényei szárnyalnak a napokban, melyek múlt héten elérték a 425 dolláros értéket. Mai napon pedig 430-on állnak, ami a kaliforniai e-autó gyártónak történelmi csúcs.

Ez pedig azt jelentheti, hogy a Tesla értéke, amelyet a részvények számának és értékének összeszorzásával kapunk meg, 75.56 milliárd dolláron áll, ami 44%-kal több, mint a General Motorsé, és több, mint kétszerese a Fordénak (december 25-i adatok alapján). Azonban a cég hiteleivel együtt már 85 milliárd dolláron állnak a Morgan Stanley becslései alapján.

tesla-model-y-vs-model-3.jpg


A Tesla részvényeinek értéke 75%-ot emelkedett az elmúlt három hónapban, azaz a befektetők szerint is komoly világpiaci szereplővé válhat a 2003-ban alapított vállalat. Kínai gyárukban már megindult a termelés és az első példányokat magyar idő szerint pont az éjjel adták át a leendő tulajdonosoknak.

Hiába a különbség a piaci értékben, a General Motors 2019. harmadik...

A Tesla átadta az első Kínában gyártott Model 3-akat

  • 292
  • 0
Kevesebb, mint egy évvel a Tesla shanghai gyárának alapkő-letétele után az első ott készült autók átadásra kerültek. Ez az esemény mérföldkő a cég számára mivel bebizonyosodott, hogy tudják tartani az Elon Musk által kitűzött ambiciózus terveket.

Külön ünnepséget rendeztek az első kiszállítás tiszteletére Hétfőn, (2019.12.30.) a Gigafactory 3-ban. A gyár dolgozói mellet a helyi média képviselői jelentek meg a kézbesítési ceremónián. Vicces adalék, hogy a több órás ünnepség az amerikaival ellentétben nem este kezdődött, hanem délelőtt 10-kor.
138666545_15777083260301n.jpg


Egyelőre még csupán pár alkalmazottnak adták át az autóikat, de a raktáron és a parkolón jól latszik, hogy a gyár készen áll arra, hogy hamarosan tömegesen is megkezdődhessen a kiszállítás.

Lehetséges, hogy a cég a következő negyed évre vár, hogy megkezdje a nagy volumenű kiszállítást. Ez azonban azt jelentheti, hogy a cég a 2019-es negyedik negyedévre...
A Tesla átadta az első Kínában gyártott Model 3-akat.

Öt dolog, amit jövőre dob piacra a Tesla

  • 324
  • 0
Az idei remek év volt a Tesla számára, sikerült növelnie a termelését és pár új projekt is elstartolt. Azonban a 2020-as év talán még fontosabb lehet a cég számára, mivel számos új termék válik elérhetővé.

Öt dolog, amit várhatóan jövőre dobnak piacra:

Tesla Model Y - A Model Y lehet a Tesla leggyorsabban piacra kerülő autója. A bejelentésére 2019 márciusában került sor. Akkor azt ígérték, hogy nagy volumenben 2020 közepe táján tudják majd gyártani, ami azt jelentheti, hogy az első modellek kiszállítása már 2020 elején megkezdődhet. Tehát körülbelül a bejelentés után egy évvel megvásárolható lesz az autó, ami a Tesla történetében eddig egyedülálló.

modelytow.jpg


Sokan úgy gondolják, hogy ez nem más, mint egy kicsit megnövelt Model 3, azonban mások úgy vélekednek ez az az autó, amit tényleg rengeteg ember várt már. A kompakt SUV szegmens...
Öt dolog, amit jövőre dob piacra a Tesla.