Autómentőn a Hófehérke

Gaben

Tulajdonos
Vezetőségi tag
Dec 15, 2019
258
3
18
36
Székesfehérvár
e-cars.hu
Autó
Model 3 LR
15 hónap és közel 42 ezer kilométer alatt eddig egyszer sem volt semmi baja a Tesla Model 3-nak, Hófehérkének. (kopp-kopp)

IMG_5857.jpeg


Szerdán, mikor végzett a kocsi a töltéssel 90%-nál már nem tudtam lehúzni a kábelt, mert a Tesla logó folyamatosan pirosan világított. A csomagtartóban levő manuális kioldóval tudtam csak eltávolítani a kábelt. Ekkor még elmentem vele Pestre, majd vissza Székesfehérvárra és az alábbi hibaüzenet fogadott:

hiba.jpg


Neten utána nézve, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget mert a legtöbb embernél egy idő után magától elmúlt. Hát nálam még este is megmaradt.
- pedálos restart sem segített
- teljes áramtalanítás után is megmarad a hibakód és pirosan világított a logo

Már amikor fel tudtam nyitni a töltőcsatlakozót. Mert sem a telefonos appal, sem pedig az érintőkijelzőre nem reagált. Sőt, még a töltőn levő gombra kattintva sem csinált semmit.
- a rombusz alakú kis bizbasz megvan a töltőajtón, így ez a hiba is kizárva

Bejelentettem szerdán éjszaka az applikáción, hogy gond van vele. Majd 19.-ére, keddre már kaptam is egy időpontot, hogy mehetek Bécsbe mert megcsinálják.
Viszont egy kicsit bíztam benne, hogy csütörtökön küldenek rá valami firmware frissítést és megjavul. Mert maradék 150 kilométerrel nem fogok kiérni Bécsbe!

Péntek reggel még mindig ugyan ezzel a hibával fogadott a kocsi és egyáltalán nem lehetett tölteni. Majd péntek délelőtt felhívtam a Tesla roadside assist számát, hogy segítsenek már egy kicsit. Nézzenek rá távolról a kocsira, hogy mi a fenétől nem nyílik az a töltőport és miért világít folyamatosan a Tesla logó.

Egy hölgy felvette a telefont, aki teljesen normális hangnemben beszélt velem és minden adatot feljegyzett. Majd ígérte, hogy visszahív egy technikus. Közel 2 óra után ismét felhívott egy technikus hölgy Tilburgból, akinek újra elmondtam a gondot és megkért, hogy menjek ki a kocsihoz és tegyem D-be, mert nem igazán látja a hibát. Eleget tettem a kérésének, majd mondta, hogy az AC-n próbáljam meg tölteni. Mondom próbálnám, de nem nyílik a töltőfedél. Viszont a belső manuális huzallal nagy nehezen ki tudtam nyitni. Majd diagnosztizálta a hibát.

Viszont még megkért, hogy menjek ki egy DC töltőre és próbáljuk ki ott is. Mondom rendben. DC-töltőnél szintén ugyan ez, nagy nehezen nyílódott a fedél majd a CCS csatlakozó bedugása előtt és után is folyamatosan piros volt a Tesla logó. Így a töltés sem indult el. Várható volt, de mondta a hölgy ez a protokoll náluk. Végig kell "játszani" minden utat.

Majd miután látta ő is a hibát rákérdezett egy csomó mindenre, legfontosabb:
- van-e utólagos átalakítás a kocsin. kérdezem mire gondol... mondja, hogy automata csomagtartónyitó pl. Mondom dehogy, ez egy Origin Model 3 :D
Tehát, lehet, hogy ilyen esetben ugrik a garancia?

Mondta, rendben. Küldi az autómentőt, mert látta ő is, hogy nem igazán érnék ki Bécsbe. Mondta, hogy ezt a Tesla fizetni mivel garanciás az autó. Rá 20 percre már hívott is a siófoki cég akivel lebeszéltük a felrakodást. Majd egy fél óra után Németországból hívott egy szám, hogy sikerült-e mindent elintézni a hazai autómentős céggel. Megnyugtattam, hogy teljesen!

Mivel az autó mozgásképes ezért saját lábán állt fel a trélerre.

IMG_5859.jpeg


Hétfő hajnalba indul Bécsbe a Hófehérke!

Így visszagondolva, megcáfolhatjuk azt a városi legendát, hogy hónapokat kell várni a Teslánál egy szervizidőpontra. Kevesebb, mint egy hét alatt fogadnak! - Hogy egy kicsit máshogy lássuk a dolgokat, az egyik hazai Mercedes kereskedés közel 2 hétre adott időpontot egy kerékcserére az elektromos B250e-re ősszel!

Nem mondtam egyik kezelőnek sem, hogy Tesla Clubom van és az e-cars.hu-t sem említettem. Azaz semmi előnnyel nem indultam! A telefonos kiszolgálás maximálisan rendben zajlott. Nem értetlenkedtek, tették amit tenniük kellett.

Elvethetjük azt az urban legendet is, hogy nem küld autómentőt a Tesla Magyarországra. De küld, ha garanciális az autó! Nem kell több napot várni. A németországi érdeklődő külön örült annak, hogy keddre volt egy foglalt időpontom, de említette, hogy ha előbb rá tudnak nézni akkor előbb ránéznek!

Eddig teljesen pozitív a dolog, aki csak a városi legendák miatt nem vett Teslát, annak most ezt mint megcáfoltam.

Várom a hétfőt. Minden apró dologról itt fogok beszámolni!
 
Utoljára szerkesztve:

K.Pali

Újonc
Jan 3, 2020
10
2
3
Autó
Model 3 LR
Jó tudni. Eddig mindig az volt, hogy csak a magyar határig megy a tréler. Addig fizetős.
Az pedig külön nagyszerű, hogy a negyedik munkanap már megcsinálnák a kocsit.
Köszi, szerintem erről sokan nem tudnak.
 
  • Like
Reactions: Gaben

Baka Géza

Újonc
Feb 19, 2020
9
1
3
Autó
Fiat 500
Drukkolok, szerintem csak portcsere lesz. Olvastam már valahol, hogy volt egy hibás széria.
Szerintem ez most jött elő nálad, ezekben a hideg napokban.

de mindenképp várom a fejleményeket.
 
  • Like
Reactions: Gaben

Nagy József

Újonc
Jan 17, 2021
3
0
1
Autó
Tesla
Először is had köszönjem meg, hogy létrehoztatok egy ilyen oldalt. Nem a szívem csücske a facebook.
De ez sokkal jobb és legalább visszakereshető itt a tartalom.

A lényeg. Szerintetek tényleg valami szériahiba lehet, ami most ilyen hidegben előjön?
Mert a saját M3-asom is néha vacilál a töltőport nyitásánál. Kezdjek el aggódni?